Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун доволен от изхода на сагата със системата на Мерцедес F1...

Рос Браун доволен от изхода на сагата със системата на Мерцедес F1 W03

55
0
Рос Браун

Рос Браун заяви, че е доволен от изхода на сагата със системата на Мерцедес F1 W03, която отново бе обявена за легална след официален протест от страна на тима на Лотус. Стюардите на Гран при на Китай постановиха, че устройството не излиза извън рамките на правилника, а екипът от Енстън реши да не обжалва това решение.

Имаше само един официален протест, но в известна степен съм доволен, че се случи и приключи, защото всичко това ни разсейваше и разконцентрираше – сподели англичанинът.

Що се отнася до петъчните свободни тренировки за предстоящия трети кръг от световния шампионат от Формула 1, то Браун повтори отново, че F1 W03 има прекрасна скорост, когато е с малко гориво.

Михаел [Шумахер] вървеше чудесно. Свършихме доста работа с много бензин, защото там трябва да оправим нещата. Видяхме няколко удара на подове на болиди в пистата, но това е резултат от факта, че се мъчим колите да са възможно най-ниско и съответно те се удрят. Много е трудно да ги настроиш така, че да са с оптимално поведение. В края на правата пък е доста неравно и затова точно там се случват повечето такива неща – обясни той.

Той сподели също така, че тазгодишните гуми са доста чувствителни за работа – нещо, отбелязано и от други отбори. Именно това се отразява на поведението на Мерцедес-а с тях:

В Мелбърн прекалено горещи при нас, на Сепанг – прекалено студени. Повече става дума обаче за настройки. Налягането е част от реглажите, понякога влияе върху разпределението на натоварването.

В същото време Браун бе откровен с изявлението, че актив от една точка след два старта е ужасен резултат за тима и задължително трябва да се постигне повече. Той обаче не се притеснява от грешките, допуснати от Нико Розберг в квалификациите в Австралия и Малайзия.

Твърде рано е да се дават каквито и да са преценки. Има различия в начина, по който се държи колата при натискане на спирачките, както и други неща, изненадали Нико. Просто при него се получава малко по-трудно. Опитваме се да оправим нещата за него. Не мисля, че има нещо фундаментално сбъркано в самия пилот и когато всичко е изгладено, ще видим наистина изключително представяне от него – каза Браун.

Самият Нико сподели, че днес условията са били прекалено променливи, за да може да направи някакви окончателни изводи. Той допълни, че е имал известни грижи с предните гуми.