Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: ФИА ни помолиха Михаел да внимава

Рос Браун: ФИА ни помолиха Михаел да внимава

83
0
Михаел Шумахер

ФИА са помолили екипа на Мерцедес да се обадят на Михаел Шумахер да внимава на пистата, стана ясно днес след невероятния двубой между седемкратния световен шампион и Люис Хамилтън (Макларън) по време на Гран при на Италия. 42-годишният германец изнесе истинско показно, защитавайки се срещу далеч по-младия си съперник. Често заклеймяван като твърде агресивен, той не допусна никаква грешка и чисто бранеше позицията си.

От питуола на тима му на два пъти му се обадиха да внимава и да оставя достатъчно място на съперника си на трасето, което Шумахер изпълни. В крайна сметка той загуби двубоя, но със сигурност върна запалянковците в най-добрите си годините.

Михаел направи фантастично състезание. Наясно сме, че не разполагаме с най-бързата кола, но днес видяхме всичко, което представлява Михаел Шумахер. ФИА внимателно наблюдаваха битката му с Хамилтън и ни помолиха да сме внимателни. Ставаше дума за баланса между надпреварата и прескачането на границата. Получихме молбата им, но състезанието бе просто великолепно – и страхотно за F1 като цяло – обясни Браун.

Самият Шумахер определи надпреварата си като наистина забавна. На въпроса дали смята, че се е състезавал честно, отговорът бе:

Мисля, че да. Няма повикване да ходя при стюардите или нещо такова и предполагам, че всичко е наред в този аспект.