Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Групата в челото е от 5-6 екипа с близко представяне

Рос Браун: Групата в челото е от 5-6 екипа с близко представяне

41
0
Нико Розберг

Няма един най-силен отбор, а група екипи с близко представяне – това бе заключението на шефа на Мерцедес във Формула 1 след финала на предсезонните тестове. Изпитанията тази зима преминаха значително по-добре за екипа на англичанина в сравнение с пробите отпреди година, когато изоставането на тима бе видимо.

Формата на отделните отбори варира ден за ден, затова и няма ясно подредено класиране. Има група. Дори Ред Бул не изпъкнаха над останалите вчера с последните си новости. Но може пък просто да са били с много гориво, не сме наясно. Според мен те ще са конкурентоспособни, Макларън изглеждат на ниво, а мисля, че и ние не сме твърде назад. Но е твърде трудно да се прецени – заяви той на пистата Каталуния.

В тази група Браун включва общо цели 5-6 отбора и това за него е основание да твърди, че вероятно предстои един от най-интересните сезони в F1 в последно време.

Що се отнася до новия болид на Мерцедес, то Браун го смята за определено добра база за началото на сезона:

– Основата е добра, охлаждането е на ниво, системите работят като хората и това означава, че инженерите ни могат да се съсредоточат върху търсенето на по-добро представяне от самото начало. Миналия сезон голяма част от ресурсите ни се изчерпаха за решаване на проблеми с автомобила, така че определено изминахме дълъг път през последните 12 месеца. Вярвам, че сме по-силни като компания и структура.

През последните дни отново се прокраднаха съмнения за това как се справя автомобилът на Михаел Шумахер и Нико Розберг с гумите. През 2011 г. имаше проблеми със задните, но сега, заяви Браун, всичко е наред.

В Барселона е хладно, а всички се опитваме да разберем какво ще е износването на гумите на различни писти при съвсем други условия. Това изобщо не е леко за предвиждане. Разбрахме какво можем да правим, за да влияем на нивото на износване. Пилотите също са наясно и според мен това ще е пренасянето на познания от тестовете към Мелбърн и други стартове от началото на шампионата. Според мен нямаме сериозен проблем, а кола с прилично поведение в това отношение. Състезателните ни симулации бяха напълно задоволителни – допълни той.