Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Катастрофална квалификация

Рос Браун: Катастрофална квалификация

32
0

Като катастрофална определи квалификацията за Браун Гран при шефът на екипа Рос Браун след приключване на битката за местата на стартовата решетка в Сингапур.

– Подценихме конкуренцията във втората част, защото използвахме стар комплект гуми, после нов, а така и не балансирахме колата, когато е с нови гуми. Бяхме опасно близо да загубим борбата и с двете коли преди последния сегмент. Сега да видим какво бихме могли да възстановим от щетите утре – каза англичанинът.

Преди тренировката за място на грида бе взето решение да се смени скоростната кутия в болида на Рубенс Барикело. Причината е, че трансмисията е подложена на сериозно натоварване на трасето в Сингапур, а симулации на динамометър показали, че е рисковано бразилецът да кара с тази, която е в колата.

Това автоматично означаваше наказание преместване с пет места назад на грида. Бедите на Барикело обаче не приключиха – половин минута преди да изтече времето на квалификацията, той катастрофира. В подреждането преди наказанието Рубенс е с пето време.

– Доста неща ми се случиха днес, но все още съм позитивно настроен, въпреки че ще стартирам от 10-о място. Като се вземе всичко предвид, чувствам, че дори това е добър резултат. Имах проблем с колата още във втората част, когато ударих твърде силно бордюр и вероятно счупих пода. Съвсем накрая изпуснах задната част и се ударих – обясни бразилецът.

Дженсън Бътън от своя страна потъна 12-и, след като загуби скоростта си от вчера. Англичанинът опита настройките на съотборника си, но управлението на колата му само се влоши. Върна се към своите и се оплака от нестабилна предна част (при дестабилизирана задна вчера).

– В началото автомобилът бе с по-добро поведение, макар предницата да бе леко нестабилна. Във втората част се опитахме да помогне още на колата, като намалихме налягането в предните гуми, но тогава ударих пода, блокирах колелата и това ми коства много време. Тук е невъзможно да наваксаш и това на практика сложи край на квалификацията за мен – бе заключението на Бътън.