Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Мотивацията на Хамилтън е невероятна

Рос Браун: Мотивацията на Хамилтън е невероятна

1593
0

Спортният шеф на Формула 1 Рос Браун заяви, че мотивацията и желанието за успех на Люис Хамилтън са толкова големи, че не спират да го тласкат напред въпреки шестте титли и 84 победи, които вече постигна.

„Ако сте професионален спортист, например футболист, около вас постоянно има екип от хора – треньори, физиотерапевти, диетолози, които следят дали правите това, което трябва да правите. Те обаче не са около пилотите непрекъснато. Ако сте автомобилен състезател, на практика може да си вдигнете краката на масата в неделя вечерта след състезанието и да ги свалите евентуално в четвъртък, за да отидете на следващото състезание. Тимовете нямат много инструменти да следят за физическата и психическата подготовка. Тя е в ръцете на самите състезатели”, споделя Браун в първия брой на новото официално списание на Формула 1.

„Всеки успешен пилот в Гран при е изключително мотивиран и движи напред сам себе си. Грижи се за това в каква форма е. Михаел Шумахер постави нови стандарти в тази област, когато се появи в спорта. Но днес практически всички момчета са на това ниво. Люис Хамилтън обаче ангажира и цял екип от хора, които да му помагат да е във върхова форма през цялото време. Виждали сме преди момчета с невероятен талант, които обаче не са успявали, защото нямат същата отдаденост. Люис има невероятна мотивация да успява.”

Според Браун, който бе зад всички успехи на Михаел Шумахер в Бенетон и Ферари, английският пилот на Мерцедес се предпазва и повече от проблеми, каквито пречеха на германеца

„Люис рядко прави грешки – от всякакво естество”, продължава Браун. „Той рядко се въвлича в конфликти и не проявява ненужна агресия с другите пилоти. Твърде е, но честен. Михаел, преднамерено или не, но влизаше в инциденти с пилоти и в други сложни ситуации. Хамилтън се дистанцира много бързо в подобни ситуации и затова има уважението на останалите. Той намира удивителен баланс. Казвал съм го и преди, но бях шокиран от неговия начин на живот с всичките му различни занимания. Не вярвах, че е съвместимо с живота на един пилот от Формула 1. Но при него очевидно работи. Той е винаги във форма, винаги е готов и е на върха на възможностите си.”