Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Не сме достатъчно бързи, за да сме начело на колоната

Рос Браун: Не сме достатъчно бързи, за да сме начело на колоната

34
0

Шефът на Мерцедес Гран при Рос Браун остава абсолютен реалист след първите три старта от сезон 2010 г. във Формула 1, заявявайки, че MGP W01 няма достатъчно скорост, за да се бори начело на колоната в надпреварите. Въпреки това той е доволен от постигнатото до момента. Големите промени по автомобила са планирани за първия европейски старт, който е в Испания в началото на май. Преди това обаче ще се проведе състезанието в Китай, четвърти кръг от шампионата.

– Спечелването на първия ни подиум за сезона в Малайзия с Нико [Розберг] бе истинска награда за отбора, особено като се има предвид, че това бе домашната надпревара за главния ни партньор Петронас. Михаел [Шумахер] също направи силен уикенд и напредва с всеки изминал старт. Обстоятелства извън неговия контрол го спряха в Мелбърн и Сепанг. Надяваме се подобрението да продължи и в Китай – заяви англичанинът.

Той е доволен и от работата на целия екип през първите три старта за сезона.

– Колата ни е издръжлива до момент с изключение на проблема с гайката в Малайзия. Постигнахме прилични резултати, които са репрезентативни за темпото на болидите. Трябва да сме реалисти: сега не сме достатъчно бързи, за да се състезаваме съвсем в челото. Това, разбира се, не ни харесва и работим упорито, за да намалим още разликата – каза още Браун.