Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун не видял нищо нередно в защитата на Алонсо срещу Хамилтън

Рос Браун не видял нищо нередно в защитата на Алонсо срещу Хамилтън

4536
0
Защитата на Алонсо срещу Хамилтън
Гран при на Унгария 2021. Защитата на Алонсо срещу Хамилтън

Спортният директор на Формула 1 Рос Браун не намира нищо нередно в твърдите действия на Фернандо Алонсо срещу Люис Хамилтън в неделната Гран при на Унгария. Англичанинът опредили битката като „блестяща“.  В нея испанецът задържа в продължение на 11 обиколки 7-кратния световен шампион зад себе си. Така помогна много за победата на своя съотборник в Алпин Естебан Окон. Алонсо позиционираше колата си на идеалната линия и не даде шанс на Люис да го изпрерави при атаките си в първите няколко завоя. Хамилтън се оплака по радиото, че е блокиран, но стюардите не видяха нужда да предприемат каквото и да е действие.

В своята редовна колонка след състезанието Браун, похвали двубоя между двамата пилоти с общо 9 титли и заяви, че не е видял нищо нередно в защитата на пилота на Алпин.

„Радвам се, че Фернандо бе избран за „Пилот на деня„, защото искам и аз да му дам своя глас – категоричен е Браун. – Това беше страхотно представяне. Един пилот на Алпин трябваше да получи таза награда. Мисля, че тя се прехвърли от Естебан към Фернандо след тази битка. Това, което виждате, когато Фернандо участва във Формула 1, са невероятно тежки двубои, но винаги знаете, че той ще бъде честен.

„Знам, че Люис малко стенеше на един етап от защитата на Фернандо, но не смятах, че това е проблем – продължава Браун. – Фернандо беше твърд, но играеше честно, винаги даваше достатъчно място, което трябва да правите.

„Това беше блестяща битка и се надявам да вкусите от това, което предстои през втората половина на сезона.“

Хамилтън успя да изпревари Алонсо едва когато пилотът на Алпин направи малка грешка в първия завой. След това сравнително бързо мина и покрай Карлос Сайнц напред. Но време за изпреварване на лидерите Окон и Фетел вече нямаше. Коментирайки битката след финала Люис заяви, че тя е била „невероятна“, но повтори, че Алонсо е бил на границата на твърдата защита.

„Наистина, наистина беше фантастично – каза Хамилтън. – Иска ми се колите да могат да се следват по-отблизо и съм развълнуван от това какви ще са болидите през следващата година. Надявам се, че ще променят много спрямо това което имаме днес. … Това е наистина трудна писта за изпреварване, както и за близко преследване, най-вече в този последен сектор. Но все пак бяха страхотни битки колело до колело. … Когато се състезаваш срещу двукратен световен шампион. Той вероятно е един от най-трудните пилоти, но е справедлив, макар че днес бих казал, че беше малко на границата.“