Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун очаква вълнуващ край на сезона и оспорвана битка през 2020...

Рос Браун очаква вълнуващ край на сезона и оспорвана битка през 2020 г.

1707
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Спортният директор на F1 Рос Браун заяви, че очаква вълнуващ край на настоящия сезон и оспорвана битка през 2020 г. Според него оставащите 6 кръга ще са интересни, въпреки голямата преднина на Мерцедес в класиранията при пилотите и конструкторите.

От Гран при на Австрия насам състезанията в шампионата са много интересни и непредвидими. А за следващата година няма сериозни промени в правилата, което предполага изравняване на силите.

„С оглед на това, че няма да има големи промени в правилата за следващата година, има смисъл отборите да продължат да развиват сегашните коли, каза Браун. – Дори при положение, че шампионатът се реши. Подобряването на настоящите болиди ще има значение за отборите за 2020 г.

За Ферари беше важно тимът да е конкурентен на трасе като Марина Бей. Успехът на ъпдейтите по колата им е важен за тях за следващия сезон. Победата на Ферари там помага и на Мерцедес. Защото тимът вече знае, че не може да си почива дори за момент, ако иска да продължи да доминира.

Борбата в челото в последните състезания включваше и Ред Бул. А това изглежда ще направи края на този сезон още по-вълнуващ. Защото 3 отбора ще се борят за победата във всяка Гран при. И това ще е не само за престиж, но и за добра начална позиция за 2020 г.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.