Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Пистата би трябвало да пасва на колите ни

Рос Браун: Пистата би трябвало да пасва на колите ни

68
0

Пистата по улиците на Сингапур, на която ще се проведе 14-ият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2009 г., би трябвало да пасва на болидите на Браун Гран при според шефа на тима Рос Браун. Англичанинът обясни след първите свободни тренировки, че и двамата му пилоти се чувстват удобно в колите си и допълни:

– Пистата би трябвало да ни е удобна, стига да намерим точните баланс и настройки за квалификацията утре. С нетърпение очакваме предизвикателството.

Рубенс Барикело оглави подреждането в първата сесия, а във втората остана 11-и.

– Доволни сме от свършената работа. Бяхме доста заети, а трафикът в известна степен повлия на програмата ни, особено във втората сесия, но пък от друга страна ситуацията е една и съща за всички. Съсредоточихме се върху работа за неделната надпревара – болидът трябва да е добре балансиран за тогава. Чувствам се оптимистично настроен: би трябвало да намерим оптималните настройки за уикенда, който е толкова различен от всички останали през годината. Но да караме по тъмно е страхотно и досега бе истинско забавление – заяви бразилецът.

Съотборникът му Дженсън Бътън, който все още оглавява временното генерално класиране в шампионата, постигна 2-и и 5-и резултат в тренировките. Англичанинът има аванс от 14 точки пред Барикело в битката за титлата, но на този етап още не си позволява да мечтае какво би било да стане шампион.

– Програмата ни тази вечер бе доста натоварена. Трасето е сред тежките писти заради жегата и влажността, близостта на бариерите, изискващи пълна концентрация. Ключът е да се правят постоянно еднакво бързи обиколки и върху това се трудихме днес. С още малко работа ще се подготвим – каза Бътън.