Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Постигнахме възможния за момента максимум

Рос Браун: Постигнахме възможния за момента максимум

48
0
Михаел Шумахер

Седми и осми на стартовата решетка за Гран при на Европа – точно според очакванията си – се наредиха Нико Розберг и Михаел Шумахер. Шефът на Мерцедес Рос Браун заяви, че квалификацията на пистата във Валенсия е преминала по план и работата на екипа до момента е на ниво.

Запазихме позициите си и извлякохме максимума от настоящия пакет. В добра форма сме за надпреварата, особено Нико, който има на разположение нов комплект софт. Темпото ни в дълги серии от обиколки не е лошо. Трябва да имаме предвид, че има вероятност утре пистата да е още по-нагрята, но днес постигнахме възможния за момента максимум – допълни англичанинът.

Розберг подобри поведението на колата си след серия промени в настройките, но заяви, че трябва да се внимава да не прегреят задните гуми.

Това определено ще е сред приоритетите утре. Аз поне спестих едни меки гуми, като сложих използван софт в Q2. Целта ни за състезанието е да вземем точки и нямам търпение за старта – каза още той.

Съотборникът му от своя страна прие резултата си, въпреки че според собственото му определение осмо място е средно постижение.

Вероятно можех да съм едно място напред, но в последния бавен завой атакувах прекалено рано, задницата занесе и трябваше да овладея колата, което ми коства позицията – разясни Михаел. – Като цяло обаче точно такива времена очаквахме. Би било оптимистично да очаквам, че ще сме в състояние да атакуваме съперниците пред нас, тъй като според мен местата ни на греда определено отразяват скоростта ни в момента. Затова нека видим как ще се развие състезанието утре и какво можем да извлечем от него.