Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун пределно скромен въпреки преднината на екипа му

Рос Браун пределно скромен въпреки преднината на екипа му

65
0

Голяма радост настъпи в екипа на Браун след като екипът постигна двоен успех на трасето в Монако и убеди всички съперници и специалисти, че пакета на отбора е еднакво силен на всички типове трасета.

Въпреки превъзходството си след първата третина от сезона и водачеството от 28 точки при пилотите и 43,5 т. при конструкторите Рос Браун изглежда все още не мисли за титлите и показва пределна скромност.

Все пак на съперниците и на целият свят интересуващ се от Гран при вече е ясно, че трудно някои ще успее да свали Бътън и Браун от върха на класиранията.

Най-сериозните конкуренти в тази първа третина, отборите на Ред Бул и Тойота днес успяха да вземат едва 4 точки след петата позиция спечелена от Марк Уебър днес.

От Ферари пък показаха признаци на събуждане, но това определено стана с един-два уикенда по-късно от необходимото.

“Добро състезание за нас, но определено не бе лесно”, заяви Рос Браун след двойната победа на екипа му. И двете коли на британския екип доминираха от първата до последната обиколка. “Имахме известни проблеми в началото, защото в края на първата серия от обиколки меките гуми се износиха прекалено. Все пак превъзмогнахме тази слаба фаза, направихме добри и навременни спирания в бокса. Пилотите бяха върха и този резултат бе нормално да дойде.”

Решаващ за по-нататъшното развитие на състезанието бе добрия старт на Рубенс Барикело, който с по-меките си гуми определено имаше предимство срещу Кими Райконен.

“Именно заради това решихме да започнем с меките гуми. Това ни даде предимство и се получи чудесно въпреки че след първите десет обиколки грейнинга бе изключително голям. Погледнато сега това бе правилното решение, макар че се разминахме на косъм.”

За какво точно говори Браун се видя ясно от проблемите на Фетел преди първото му спиране.

“Все пак победата тук е нещо излючително. Трудно е да се опише с думи. Момчетата не допуснаха грешка през целия уикенд. Стратегията ни се оказа правилна, старта бе чудесен. Всичко функционираше чудесно. Дженсън днес просто бе супер.”

От екипа на Браун ще си позволят известна почивка днес, както и “малко парти”, но въпреки това Браун посреща чувствително въпросите за титлите.

“Не желая да говоря за това. Състезаваме се състезание за състезание и разбира се искаме да даваме подобни резултати колкото се може по-често. Ако това ни се отдаде всичко е възможно.”

Напълно щастлив бе и Ник Фрай, който се смяташе за един от виновниците за изключително слабото представяне на екипа на Хонда.

“Фантастично състезание, много специален резултат. Всички бяхме много нервни, защото искахме да спечели това състезание. Нямам думи. Монако винаги е било нещо специално. Двойна победа е нещо изключително за нас. Също и за Мерцедес. Двигателят, с който Дженсън кара днес, направи третото си състезание. Изключителен резултат.

Когато разопаковахме гумите си на старта и всички видяха, че ще стартираме с меките гуми, си зададохме въпроса дали не сме прекалено големи оптимисти. Дженсън обаче се справи добре с грейнинга, на Рубенс не му се отдаде толкова добре.

Дженсън е отдавна част от екипа и разбира се искаме да го задържим до края на кариерата му. Смятам, че чувствата са взаимни. Ще трябва да се разберем за дългосрочен договор.”