Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Шумахер е най-великият пилот в F1

Рос Браун: Шумахер е най-великият пилот в F1

52
0
Михаел Шумахер

Рос Браун определи Михаел Шумахер като най-великия пилот във Формула 1 в деня, когато седемкратният световен шампион обяви, че спира за втори път кариерата си в спорта.

Двамата работиха заедно още в Бенетон, където немският пилот спечели първите две титли в кариерата си (през 1994 и 1995 г.). След това направиха изключителни сезони във Ферари и заедно с екипа от Маранело триумфираха пет последователни пъти – от 2000 до 2004 г.

Преминали сме през толкова много неща заедно в Бенетон, Ферари и Мерцедес. Чувствам се изключително горд, че имах възможността да работя с Михаел толкова дълго. За мен бе чест и привилегия – заяви Браун. – Личното ми мнение е, че той е най-великият пилот във Формула 1. Рекордите му говорят най-много за успеха и отдадеността му. От името на целия ни отбор желая на Михаел всичко най-добро в бъдещите му планове и най-искрено му благодарим за работата, страстта и упорития труд през последните три години.

И англичанинът отбеляза, че за тези почти три сезона не са били постигнати целите на отбора, но приносът на Михаел е бил значителен.

Каквото и да реши да прави по-нататък, съм сигурен, че ще следи отблизо прогреса ни – допълни Браун.

Самият Шумахер каза в изявлението си на Сузука, че не е постигнал целта да развие автомобил, който да спечели световната титла във Формула 1.

– Ясно е обаче, че мога да съм щастлив от постиженията по време на цялата си кариера. През последните шест години научих много за себе си. Разбрах, че може да се разкриеш без да изгубиш фокуса си. Че загубата може да е и по-трудна, и по-полезна от победата. В първите си години често забравях това. Но човек се научава да цени възможността да върши това, което обича. Както и да живее според убежденията си, а аз го сторих – каза още седемкратният шампион.