Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Свършихме прилична работа

Рос Браун: Свършихме прилична работа

30
0

– Свършихме прилична работа днес, като имаме предвид колата, с която разполагаме. Болидът бе с по-постоянно поведение в надпреварата спрямо квалификацията, но трябва да подобрим представянето му. Отборът и пилотите се справиха, имаме добра издръжливост и двата най-бързи питстопа днес, така че основата е на мястото си, за да сме в състояние да развием модела в една по-добра кола – бе обобщението на Рос Браун, след като пилотите му Нико Розберг и Михаел Шумахер станаха осми и девети в домашната им Гран при на Германия.

Розберг допълни, че тимът на Мерцедес е постигнал възможно най-добрия резултат в настоящата ситуация, но е разочарован, след като бе на подиума в миналия старт.

– Осма позиция е само ограничаване на загубите, като поне бяхме в състояние да намалим до минимум изпуснатото спрямо Роберт [Кубица] по отношение на точките. Но като цяло уикендът бе една непрекъсната борба – допълни той.

Най-голямата звезда не само на Хокенхайм, но и в цяла Германия, Шумахер пък се опита да направи нещо със стратегия, оставайки възможно най-дълго на трасето.

– Сменихме си плановете обаче, за да реагираме спрямо конкретните обстоятелства. В противен случай можеше да съм малко по-напред. Но в крайна сметка ние се надявахме да сме значително по-конкурентоспособни в тази надпревара, а днешният резултат се оказа максимума – призна седемкратният световен шампион.