Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Това е само началото

Рос Браун: Това е само началото

52
0

Рос Браун получи поздравления за двойния триумф на отбора, носещ неговото име, в дебютния му старт в Австралия от заемал специално място в живота му човек. Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер бе в бокса на Ферари през целия уикенд на пистата Албърт парк и не пропусна да се отбие при легендарния технически директор, вече шеф и собственик на тим в Гран при, с когото на практика спечели всичките си корони в най-високотехнологичния автомобилен спорт.

Днес англичанинът показа, че не просто знае как се създават добри болиди, но и че е наясно с организацията и управлението на отбор в F1. След четири месеца тревоги, фантастично спасение и минимално количество тестове Браун Гран при изживя истинска приказка в Мелбърн. След като Дженсън Бътън и Рубенс Барикело окупираха първата редица на стартовата решетка, днес двамата се качиха и на подиума, повтаряйки нещо, случило се за последен път през 1954 г.

Но дори в момент на толкова голяма радост, последвала облекчението от факта, че въобще успя да стигне до Мелбърн, Рос Браун продължава да гледа твърдо напред:

След всичко, което преживя отборът, резултатът си е просто сензационен за нас. Това е само началото. Състезанието съвсем не бе перфектно, така че ще си вземем поуки и ще продължим да се подобряваме. Трябва да развиваме автомобила си през сезона, ако искаме да печелим още победи и шампионата – заяви англичанинът.

Широката усмивка на Браун компенсира твърдението, че му е трудно да изрази с думи какво означава победата за него и екипа му. Заедно с тима и пилотите той отпразнува невероятния успех, но вече гледайки към следващия уикенд в Малайзия. Удовлетворението пък бе още по-голямо на фона на многобройни коментари дали Хонда не сбъркаха, като се оттеглиха от Формула 1. Още от момента, в който BGP 001 показа страхотна скорост в предсезонните тестове, коефициентите за залагания за световния шампионат рязко се промениха. Докато все още не бе ясно дали Браун и хората му въобще ще имат работа през сезон 2009 г., на практика не фигурираха в ничие уравнение. Буквално за броени дни обаче нещата се обърнаха.

След Гран при на Австралия числата също претърпяват промени. В “Уилям Хил” например Бътън е с 9/4, Люис Хамилтън – с 11/2, а трима пилоти са с еднакъв коефициент – Кими Райконен, Фелипе Маса и Барикело с 6/1. Браун Гран при са с 15/8 за титлата при конструкторите, а Ферари – с 11/10. Съперниците със сигурност няма да спрат да търсят нови решения, за да настигнат днешните победители. Спорният въпрос с дифузьорите им също привнася неспокойна нотка в празничното настроение. Но каквото и да се случи оттук нататък, пластовете в F1 определено се разместиха.