Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Все още ни е трудно да настройваме перфектно F1 W03

Рос Браун: Все още ни е трудно да настройваме перфектно F1 W03

75
0
Нико Розберг

– Някой току-що ми каза, че аз лично съм бил на годинка, когато Мерцедес са спечелили последната си победа във Формула 1 – коментира шефът на тима в Гран при Рос Браун с изключително широка усмивка след финала на третия кръг от първенството за 2012 г. в Китай.

Около него отборът празнуваше победата на Нико Розберг с каквото бе останало от шампанското на немския пилот, докато англичанинът обясняваше колко горд и удовлетворен се чувства от успеха.

Наистина имам късмет да съм част от всичко това. Най-важното днес бе постоянството на условията. Автомобилът ни не бе в перфектна форма, след което инженерите и пилотите свършиха невероятна работа. В събота сутринта отново тествахме с много гориво и те бяха намерили по-добър вариант на реглажите! – обясни Браун.

Всичките изчисления на тима са показали, че Мерцедес са в състояние да се справят с два пита. Розберг спечели точно с толкова и това бе отбелязано от шефа на екипа:

Нико свърши невероятна работа в това отношение. Сега веднага ни предстои още един старт, а все още е трудно да настроим перфектно колата на конкретното трасе. Затова в Бахрейн може да ни е малко по-трудно. От раменете ни се свлече огромен товар, въпросът е да продължим в същия дух. Няма какво толкова да се промени по болидите до следващата неделя, така че въпросът е как ние ще изпипаме настройките си – допълни англичанинът.

Междувременно към него се бе присъединил Норберт Хауг – подгизнал от шампанското на подиума и почти без глас броени минути след церемонията на почетната стълбичка! Моторспорт вицепрезидентът на Мерцедес бе изключително емоционален и заяви, че се чувства сензационно благодарение на хората на пистата, в Бракли и в Бриксуърт.

Получаваме невероятна подкрепа от Щутгарт, бордът е амбициозен, днес можем да отдъхнем за момент и да се радваме на постижението – бе неговото изявление.

Победата със сигурност ще намали напрежението в тима именно откъм централата, където сериозно обмислят участието си във Формула 1.