Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: W03 може и да спечели състезание

Рос Браун: W03 може и да спечели състезание

22
0
Рос Браун

След като успя да спечели титлите през 2009 г. екипът на Рос Браун бе закупен от Мерцедес. Оттогава обаче резултатите на отбора не са задоволителни. През 2010 г. отборът успя да спечели подиум, но през миналия сезон и това бе извън възможностите.

През тази година обаче Рос Браун е оптимистично настроен и смята, че освен подиум, отборът му е готов дори да се бори за победа при определени условия.

„Мисля, че винаги смяташ, че правиш кола победител“, заяви Браун пред Аутоспорт на въпроса, дали W03 има гените на кола победител. „Когато проектираш един болид винаги го правиш с идеята той да е бърз и до момента не виждам нещо, което да ми показва, че нашият не е. Понякога, още при първите опити с нова кола започваш да се бориш с неочаквани трудности, като тогава разбираш, че нещата не работят по начина, по който си очаквал те да работят. Но в тази кола нищо не ми показва, че няма да успеем да постигнем амбициите си, а те са да се представим много по-добре от изминалите две години.“

Това, което обаче Браун не знае е какво е нивото на конкурентите. Действително тестовете дадоха някои отговори, но те в никакъв случай не са еднозначни.

„Трудно ми е да преценя, на какво ниво са другите, защото различните отбори се подготвяха по различни програми. Когато виждаш коли, които започват симулация на състезание, знаеш, че те са с пълни резервоари и че са максимално тежки. Това до голяма степен дава точен модел на това, какво правят те. Някои от тези симулации изглеждаха добре, някои не изглеждаха толкова добре и подозирам, че ще има още промени по колите преди заминаването за Мелбърн.

Някои отбори продължават да правят изпускателни системи с насочени към задните гуми аспуси. Това може да повлияе отрицателно на износването на гумите, но като цяло е трудно да се каже, на къде е насочен потокът топъл въздух в сравнение с миналата година. Ще има интересни размествания още на първите няколко състезания.“