Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун забелязан на посещение при Ферари в Маранело

Рос Браун забелязан на посещение при Ферари в Маранело

44
0
Рос Браун

Рос Браун е забелязан в Маранело, където е посетил Ферари, твърдят италиански източници.

Англичанинът се оттегли от Формула 1, след като напусна тима на Мерцедес в края на миналата година. Той бе свързван с ръководен пост в Макларън, като продължилите известно време слухове го накараха да заяви, че плановете му не включват Гран при в обозримо бъдеще.

Ферари са с нов шеф на тима си в F1 от средата на април. Марко Матиачи зае поста на подалия оставка Стефано Доменикали. Не е ясно дали Браун е обсъждал пост в Скудерията, но се предполага, че може да заеме позиция, подобна на тази на Пади Лоу в Мерцедес. Тимът от Бракли раздели ръководството на две: Лоу се води изпълнителен директор – техника, докато Тото Волф е изпълнителен директор – бизнес.

Смята се, че в Маранело също обмислят такава структура, в която Браун да отговаря за инженерните департаменти, а Матиачи – за останалите аспекти в ежедневната работа.

Ситуацията във Ферари, където за пореден сезон представянето във Формула 1 не е на ниво, тревожи сериозно и тифозите, и самата компания. Подаването на оставката на Доменикали и назначението на Матиачи бяха изненадващи по отношение на избрания момент и дойдоха неочаквано дори за представители на медиите със сериозни връзки в Маранело. Малко преди обявяване напускането на Доменикали се заговори за връщане на Браун или идване на Флавио Бриаторе в екипа. Според близки до екипа източници обаче за най-сигурен вариант бил смятан Антонело Колета – директен „наследник” на англичанина и Стефано, който и в момента оглавява департамента „Спортни дейности”.

Самият Матиачи заяви при първата си поява в падока – в Китай, че е приел предложението да оглави Ферари, тъй като може да предложи нова перспектива при решаването на проблеми и прегледа на възможности.