Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Знанията ни се увеличиха, но това не е достатъчно, за...

Рос Браун: Знанията ни се увеличиха, но това не е достатъчно, за да сме бързи

27
0
Нико Розберг

Трудна квалификация изкара на Сузука тимът на Мерцедес, като крайният резултат е 13-то и 15-то време за Михаел Шумахер и Нико Розберг.

Седемкратният шампион обаче е с наказание от Сингапур и затова предприе агресивен подход в сесията. В Q1 направи едно излизане с твърди гуми и само още едно с меки в Q2. При това положение ще има 4 комплекта нови гуми за състезанието (по 2 хард и софт) и съответно варианти за стратегии.

Едва ли има нужда да казвам, че сме разочаровани да видим и двете ни коли да отпадат след Q2 – коментира Рос Браун. – През последните състезателни уикенди работихме страшно много по какви ли не компоненти и променливи фактори. Знанията ни се увеличиха, но това не е достатъчно, за да сме бързи. Балансът днес не бе лош и като че ли състезателното ни темпо е по-добро, така че ще се постараем да постигнем повече в надпреварата.

Шумахер сподели, че сутринта нещата са изглеждали доста добре, но след това не е успял да напасне всичко в решителния момент.

– Може би бях в състояние да стигна Q3, защото данните показаха, че съм загубил 0,2 сек в 11-ти завой заради трафик. Не бях съвсем сигурен какво прави [Люис] Хамилтън пред мен. Спестих наистина много гуми и от тази гледна точка извлякох максимума от ситуацията – каза още той.

Розберг също призна, че уикендът е труден до момента и 15-то позиция изобщо не е мястото, на което иска да се намира.

– Днес времената бяха толкова близки и е разочароващо, че изтървах Q3. Темпото ни е по-добро с много гориво и се надявам това да помогне утре – допълни Нико.