Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен от колата, Хамилтън с проблеми с баланса

Розберг доволен от колата, Хамилтън с проблеми с баланса

36
0

Нико Розберг похвали колата си след първите две свободни тренировки за Гран при на Испания. Пилотът на Мерцедес постигна първо време във втората сесия, което беше и най-доброто за деня.

Според Нико болида е бърз какво в къса серия от обиколки с малко гориво, така и в дълга с голямо количество бензин. Той добави, че е усещал много добре машината с новите елементи по нея, които изглежда са проработили добре.

Не така добре стояха нещата при другия пилот на Мерцедес Люис Хамилтън. Британецът остана 3-и във втората тренировка, като изоставането му от Розберг бе цели 0.7 сек. При това в бързата си обиколка шампионът се пързаляше доста в някои завои.

„Не беше лесен ден за мен, заяви Люис след края на деня. – Имах проблеми с баланса на колата и следобеда беше сложно за да карам болида на максимума. В бързата ми обиколка имах трафик и затова времето ми в нея не казва всичко. Но е ясно, че имаме много работа.”

Техническият директор на тима Пади Лоу добави, че е изненадан от липсата на перфектен баланс и при двамата пилоти след толкова тестове. Лоу уточни, че той не е достатъчно добър с гумите медиум и софт, и добави, че от друга страна новият дизай на предното крило е дал очакваните резултати.