Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Ферари още не са показали пълните си възможности

Розберг: Ферари още не са показали пълните си възможности

60
0

Победителят от Гран при на Бахрейн Нико Розберг смята, че Ферари още не са показали пълните си възможности този сезон. Пилотите на Скудерията Себастиан Фетел и Кими Райконен завършиха съответно 3-и и 2-и в първите две състезания от новия сезон, като и двамата имаха шансове да се борят за победите. Неоптимален избор на стратегия в случая със Себастиан и лош старт в този на Кими обаче им попречиха.

Освен това и двамата имаха проблеми с надеждността на колата, като финландецът отпадна в Мелбърн заради прегряване на турбината, а германецът на Сахир заради повреда в двигателя. В последното състезание се видя, че Райконен дори може да поддържа състезателното темпо на Розберг, което според Нико дори не е показателно за пълния потенциал на колата на Ферари.

„Контролирах състезанието и се опитвах да намаля рисковете по отношение на стратегията, питстоповете, заяви Розберг. – Но в същото време Кими показа добро темпов надпреварата. Знаем, че Ферари са супер близо до нас и трябва да продължим да натискаме. Те още не са показали на какво са способни. Освен това имаха много премеждия, които им костваха много.”