Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг иска да бъде мениджър на пилот

Розберг иска да бъде мениджър на пилот

35
0

Шампионът във Формула 1 Нико Розберг заяви, че иска да бъде мениджър на пилот в бъдеще. След като спечели титлата, германецът обяви оттеглянето си от Гран при като пилот, но каза, че ще остане свързан със спорта и ще помага с каквото може.

Неговият баща Кеке Розберг, след като се отказа от Формула 1, стана мениджър на Мика Хакинен, който спечели две световни титли през 1998 и 1999 г. След отказването на Нико се появиха предположения, че той може да се върне като пилот. Розберг ги отхвърли категорично, но пък каза, че ще остане част от света на Гран при.

„Ще намеря адреналин някъде другаде в нови проекти, каза Нико пред френското издание Figaro. – Говорех за участие във филми, но това беше шега. Има толкова много неща, които искам да правя. Хуманитарните дейности ме интересуват много, а съпругата ми е архитект и имаме проекти в тази област.

Аз също така искам да остана близо до състезанията по един или друг начин. Но ако имам нужда от адреналин, винаги мога да карам картинг с приятелите. Най-доброто за мен ще е да съм мениджър на млад пилот. Както баща ми направи с мен. С началото на следващата година, ще се опитам да се върна на пистите.”