Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг иска да повтори успеха си на Хокенхайм от 2014 г.

Розберг иска да повтори успеха си на Хокенхайм от 2014 г.

42
0

Нико Розберг заяви, че иска да повтори успеха си в Гран при на Германия от 2014 г. на Хокенхайм. През миналата година на това трасе нямаше състезание, като по този начин пилотът на Мерцедес остава последния победител на тази писта. Тогава той взе лека победа, след като съотборникът му Люис Хамилтън получи повреда в колата в квалификацията и трябваше да стартира от дъното на колоната.

„Беше разочароващо да изгубя състезанието в Унгария в първия завой, но бях много доволен от темпото ми през целия уикенд и това ми дава увереност да продължа, коментира Нико. – Радвам се, че имам шанса да се върна в колата толкова скоро, при това за второто ми домашно състезание. Преди няколко седмици прекарах един фантастичен ден на Хокенхайм, карайки шампионския болид на Мика Хакинен.

И сега нямам търпение да се състезавам. Върнаха ми се толкова спомени – от детството ми в DTM с бащата ми до победата ми през 2014. Надявам се да мога да повторя резултата ми тази година заради феновете и всички в Мерцедес. След това състезание идва едва много заслужена почивка, през която всички ще презаредим батериите си.“