Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Животът предлага повече от това да караш в кръг

Розберг: Животът предлага повече от това да караш в кръг

34
0

Нико Розберг обясни решението си да се оттегли от F1 с мотива, че животът предлага много повече от това просто да караш в кръг. Германецът спечели титлата с Мерцедес през миналата година, след което изненадващо обяви, че напуска Формула 1. Така след 11 сезона в Гран при, Нико реши да обърне повече внимание на семейството и детето си.

„Животът има какво повече да ти предложи от това да караш в кръг, заяви 31-годишният Нико по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. – Всеки има нужда да открие своя път и да разбере какво е най-добре за самия него. От 11 години не съм карал ски, тъй като в договора ми бе записано, че това е забранено.”

Розберг призна, че определено няма да си стои само вкъщи и да е във ваканция. Той вече пое ангажимента да бъде посланик на Мерцедес, а сега каза, че планира да посети болни деца в родината си Германия и да направи някои финансови инвестиции, като например такива в електрическите коли.

Любопитен факт е, че през 1979 г. тогавашната звезда на F1 Ники Лауда, който е двукратен шампион, напуска спорта малко преди края на сезона, като заявява, че му е омръзнало да обикаля в кръг. 3 години по-късно обаче той се връща в Гран при и в последствие печели трета световна титлата с Макларън през 1984 г.

Розберг коментира и промените в управлението на F1, според които спортът ще стане собственост на Liberty Media до няколко седмици, а най-вероятно досегашният управляващ търговските права Бърни Екълстоун ще загуби позицията си.

„Това, което се случва, е добро за спорта, каза Нико. – Бърни свърши страхотна работа, но мисля, че от Liberty Media могат да ни донесат нещо допълнително. Те могат да американизират малко спорта, защото изглежда разбират шоубизнеса.”