Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Няма да променям подхода си, ще се боря за победа

Розберг: Няма да променям подхода си, ще се боря за победа

68
0

Лидерът в шампионата Нико Розберг заяви, че няма да променя подхода си към оставащите 2 състезания в Бразилия и Абу Даби и ще се бори за победите в тях. В тях на пилота на Мерцедес ще е достатъчно да завърши 2-и и 3-и, за да вземе титлата, независимо от класирането на Люис Хамилтън. Но германецът каза, че няма намерение да играе на сигурно.

„Нуждая се да поддържам най-добрата си форма и начинът за това е да се боря за победата всеки път, обясни Нико. – Остават две състезания. В този спорт всичко може да се случи. Затова трябва да фокусирам енергията си върху факторите, които са под мой контрол. В Сао Пауло досега съм бил в добра форма. Това е едно от класическите трасета, които правят запомнящи се състезания.“

Розберг спечели състезанието в Бразилия през последните 2 години, като успя да победи в директна битка именно съотборника си Хамилтън. Ако го стори и идната неделя, той ще триумфира с титлата, тъй като ще събере 26 точки аванс преди финалния кръг в АБу Даби.

Хамилтън от своя страна заяви, че се намира в необичайна ситуация – да се бори за титлата, без да знае със сигурност какво би му гaрaнтирало спечелването й. „В единия случая би било много болезнено (ако загубя титлата), а в другия би било страхотно постижение. Ще продължа да натискам, каза британецът.

– Още от началото на кариерата ми във F1 съм видял, че всичко може да се промени дори в последния момент. Затова трябва да се бориш до самия край. Никога не съм печелил в Бразилия и съм фокусиран да променя това. Губил съм шампионата в последното състезание и само аз си знам колко ми беше тежко през 2007 г. Няма да е нещо ново за мен и няма да свърши светът.“