Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг никога не се е вълнувал от славата и парите, смята Васьор

Розберг никога не се е вълнувал от славата и парите, смята Васьор

20
0

Шампионът в F1 Нико Розберг никога не се е вълнувал особено от славата и парите. Това смята неговият бивш шеф във сериите GP2 Фредерик Васьор. По-малко от седмица след като спечели титлата за миналата година, Розберг обяви оттеглянето си от спорта. Германецът мотивира решението с аргумента, че Гран при изстисква много от силите му, като му оставя твърде малко време за семейството.

Васьор, който наскоро напусна поста си на спортен директор на екипа на Рено, прекара немалко време с Розберг в отбора на ART в GP2, поради което добре познава характера на пилота.

„Въпреки че той тъкмо бе спечелил световната титла, Нико никога не е бил пленен от славата, парите или нещо друго. Той постъпи така, както му харесваше, каза Васьор пред френската телевизия Canal +.

 – Намирам неговия подход за много пленителен. Аз бях сред малкото хора, които застанаха на негова страна след оттеглянето му. Смятам, че на негово място аз щях да прекарам доста време в размисъл дали да постъпя като него. И сериозно бих обмислил идеята да сторя същото.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.