Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг пред Хамилтън в първата тренировка на Хокенхайм

Розберг пред Хамилтън в първата тренировка на Хокенхайм

50
0

Нико Розберг беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Германия на пистата Хокенхайм. Пилотът на Мерцедес изпревари съотборника си Люис Хамилтън с 0.3 сек, като двамата имаха сериозно превъзходство спрямо конкуренцията, изпреварвайки всички останали с повече от 1 секунда на обиколка. Трети и 4-и останаха Себастиан Фетел и Кими Райконен с Ферари, следвани от пилотите на Ред Бул – Верстапен и Рикиардо в една много спокойна сесия, минала без сериозни инциденти.

Тренировката започна при 22 градуса температура на въздуха и 31 на асфалта. В началото Макс Верстапен се оплака, че шасито е настроено твърде ниско и опира в асфалта, което предизвика блокиране на гумите при спиране за завой 1 и искри от болида заради контакта с настилката.

 

 

Бърза обиколка първи направи Алонсо с Макларън, след което времето му бе подобрено от Хамилтън и Райконен. След това начело излезе Розберг, пред Фетел, като двамата бяха в ниските нива на 1:17 мин. Верстапен се оплака, че гумите му софт се износват много бързо – след само 1 бърза обиколка. Малко след това Ботас се завъртя на обратния 4-и завой.

 

 

50 мин след началото на сесията Розберг излезе с гумите суперсофт и свали секунда и половина от най-доброто си време до момента – 1:15.517 мин. Веднага след него Хамилтън също направи бърз тур със супермеките гуми, но беше с 0.3 сек по-бавен. Също със суперсофт Фетел бе далеч от времето на Мерцедес, изоставайки на 1.4 сек. В следващия тур пилотът на Ферари подобри времето си, но само с 0.2 сек. Верстапен излезе на 4-а позиция, изпреварвайки съотборника си в Ред Бул Рикиардо. Двамата бяха на секунда и половина от Нико.

 

 

В края Райконен подобри значително резултата си, слизайки до 1:16.852 мин, с което се изкачи на 4-а позиция, зад съекипника си Фетел. 2 мин преди края Грожан излетя от трасето, но се размина без удар и повреди по-колата.