Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг пред Хамилтън в третата тренировка в Бразилия

Розберг пред Хамилтън в третата тренировка в Бразилия

40
0

Нико Розберг с Мерцедес бе най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Бразилия. Германецът изпревари своя съотборник и единствен конкурент за титлата Люис Хамилтън с 0.093 сек, давайки заявка, че може да се пребори за полпозишъна в квалификацията по-късно днес. Трети и четвърти останаха пилотите на Ферари Фетел и Райконен, а зад тях се наредиха състезателите на Ред Бул Верстапен и Рикиардо. Ботас и Маса от Уилямс, които вчера бяха най-близкия конкурент на Мерцедес, този път останаха 7-и и 9-и. 

Тренировката започна с лек дъжд, но повечето пилоти излязоха на пистата с гуми за напълно мокра писта (wet). Хамилтън първи сложи сухи гуми от типа софт, но на два пъти излезе от пистата на завой 4. Люис бе и първият, който записа бърза обиколка. Последва го Ботас от Уилямс, който свали до 1:15.048 мин. Веднага след това неговият съотборник Фелипе Маса постигна време под 1:14 мин.

 

 

След това дъждът почти спря и времената започнаха много бързо да се подобряват. Начело излязоха Райконен и Фетел от Ферари, следвани от Хюлкенберг с Форс Индия и Верстапен с Ред Бул, като последният използваше гумите медиум. Хамилтън се оплака от серозен грейнинг на гумите софт, които се бяха износили много сериозно. Той заемеше едва 18-а позиция и всъщност бе последен сред пилотите, записали време.

 

 

С чисто нов комплект гуми софт Рикиардо записа първо време – 1:12.287 мин. То бе подобрено от Верстапен с 0.2 сек. Розберг обаче свали още 0.3 сек, слизайки под 1:12 мин. Хамилтън също завъртя бърз тур с нови меки гуми, но бе с почти 0.1 сек по-бавен. Райконен се нареди зад пилотите на Мерцедес на 3-а позиция, а малко след това мястото му зае Фетел с изоставане спрямо Розберг от 0.219 сек.