Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг разкри как е успял да победи Хамилтън миналия сезон

Розберг разкри как е успял да победи Хамилтън миналия сезон

49
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Нико Розберг обясни как е успял да победи Люис Хамилтън и да спечели световната титла миналата година. Германецът, който се отказа след триумфа си, е трябвало да успее да влезе под кожата на съотборника си и да го побърка.

По думите на Нико, ключовият момент за успеха му е бил в Гран при на Япония, където той спечели, а Люис завърши 3-и. След този кръг разликата между двамата нарасна на 33 точки, които британецът не успя да стопи до края.

„Когато се бориш за титлата, всеки детайл е от значение. През лятната почивка миналия сезон реших да спра да карам колело, защото мускулите на краката са едни от тежките в човешкото тяло, обясни Розберг. – Така свалих един килограм през август. После ваканцията свърши и 3 състезания по-късно бяхме в Япония.

1 кг телесна маса се равнява на около 0.04 секунди на обиколка, когато колата е на лимита. Спечелих полпозишъна на Сузука с 0.03 сек (всъщност са 0.013 сек). По-малките мускули ми осигуриха първото място. Това побърка Люис и той обърка старта. Завърших първи, а той – 3-и. Така спечелих точките, които ми трябваха, за да мога да съм 2-и в следващите кръгове и пак да съм шампион.“