Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг с най-добро време и в 3-ата сесия, Ред Бул и Ферари...

Розберг с най-добро време и в 3-ата сесия, Ред Бул и Ферари близо до Мерцедес

34
0

Нико Розберг с Мерцедес беше най-бърз и в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Германия. Той постигна най-добри времена и в първите 2 сесии в петък, а днес изпревари съотборника си Люис Хамилтън само с 0.057 сек. Съперниците от Ред Бул и Ферари обаче бяха много близо. Даниел Рикиардо записа 3-о време, като бе само на 0.099 сек от резултата на Нико. А Райконен, който стана 4-и, бе на 0.164 сек. Челната шестица допълниха Фетел и Верстапен. 

Сесията започна при доста високи температури спрямо вчерашния ден – 37 градуса на асфалта, което предполагаше по-високо износване на гумите. Първи бързи обиколки с гумите суперсофт записаха Ботас и Маса с двете коли на Уилямс. Фетел обаче със същите гуми веднага свали половин секунда, а Розберг с Мерцедес още 0.3 сек. Хамилтън бе още по-бърз с 0.1 сек и слезе до 1:16.015 мин. При излизането си от гаража в началото на тренировката обаче британецът за малко не се удари с Ромен Грожан, след като от отбора не прецениха добре момента, в който да пуснат шампиона на питлейна. Рейс контролът обяви, че ще разследва инцидента.

 

 

Самият Грожан пък с гумите софт сбърка при преминаването на завой  3 и се прибра бавно в бокса с предполагаем проблем и със скоростната кутия. Райконен със суперсофт даде 4-и резултат, като бе само с няколко стотни по-бавен от Фетел. Малко след това Верстапен постигна много силен резултат – 3-и, като бе само на 0.3 сек от постижението на Хамилтън.

 

 

В следващия си опит в квалификационна симулация Розберг успя минимално да подобри времето на Люис. Последният, както и Фетел, допуснаха грешка при преминаването на завой 1 и не записаха бърз тур. При следващия си опит Себ отбеляза прогрес, заемайки отново 3-ата позиция. Ботас измести Райконен от 5-ата позиция с добър тур с гумите суперсофт, докато Маса записа 7-о време. Кими обаче отговори със страхотен тур и бе само на 0.164 сек от резултата на Розберг, което му отреди 3-а временна позиция. Рикиардо на свой ред обаче стана 3-и, като бе още по-близко до колите на Мерцедес, на 0.099 сек.