Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг ще тества защитения кокпит на Спа

Розберг ще тества защитения кокпит на Спа

77
0

Нико Розберг най-вероятно ще тества защитения кокпит от типа „ореол” по време на петъчните свободни тренировки за Гран при на Белгия, съобщава motorsport.com. Така Мерцедес ще стане третият отбор, който ще изпробва устройството след Ферари и Ред Бул.

Преди лятната пауза отборите гласуваха против въвеждането на предпазното устройство в  спорта за 2017 г., но по стигнаха съгласие относно това неговото тестване и развитие да бъде продължено. В тази връзка ФИА иска всички отбори да изпробват „ореола” до края на сезона, за да се видят всички потенциални проблеми и възможни рискове.

Планът е защитното приспособление да бъде поставено в колата на Розберг за началото на първата свободна тренировка, като засега не е ясно колко време Нико ще изкара с него и колко обиколки ще направи.

Едно от големите притеснения относно използването на защитения кокпит е потенциалното ограничение на видимостта за пилотите при преминаването на завои с голяма денивелация, като Червената вода на Спа.

Затова и ФИА искаше поне един отбор да изпробва „ореола” в Белгия, за да получи достатъчно отзиви за видимостта и усещанията от пилота. Според изданието засега не е ясно дали други отбори ще тестват защитения кокпит на Спа, а екипът на Макларън щял също да изпробва устройството, но по-късно през сезона.