Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: След трудни моменти винаги съм най-силен

Розберг: След трудни моменти винаги съм най-силен

43
0

Нико Розберг заяви, че ще се върне по-силен след лятната пауза в спорта. В последните няколко състезание от сезона пилотът на Мерцедес не беше убедителен, а допусна и някои грешки, което му коства загубата на лидерството в шампионата. Начело вече е съотборника му Люис Хамилтън, който води с 19 точки след 12 кръга.

„Люис не просто изглежда силен в последните състезания, той е силен, а това е голяма разлика, заяви Розберг след Гран при на Германия, в която остава едва 4-и, въпреки че стартира от полпозишън. – Много съм разочарован, защото имах изключителна квалификация и се чувствах добре.

Имах добро темпо в петък. Бях много оптимистично настроен и мислех, че мога да докарам нещата до края в неделя. Но всичко се обърка. Имам обаче достатъчно доказателства, че винаги съм най-силен след трудни моменти. Във времето съм го показвал отново и отново. Затова нямам проблеми.”

Розберг обаче заяви още, че има проблеми с постоянството при налагането на наказания от ФИА. Нико бе наказан 5 секунди за избутване на Макс Верстапен от пистата при изпреварването си спрямо пилота на Ред Бул на обратния завой. Тип маневра, за която в предишни състезания пилотите обикновено не получаваха санкции.

„Трудно е , защото в спорта ни няма два инцидента, които да са еднакви и не можем да имаме едни и същи стюарди, които да идват с нас навсякъде по света. И това е предизвикателство. Нещата в тази област винаги могат да бъдат подобрени. Но не можем да сравняваме тази случка с инцидента в Австрия. Тук позиционирането беше различно. Този път аз определено бях отпред. Ситуациите са несравними.”