Начало Formula E News Розенквист с убедителен полпозишън в Рим

Розенквист с убедителен полпозишън в Рим

62
0

Феликс Розенквист от екипа на Mahindra постигна убедителен полпозишън за eПри на Рим, 7-и кръг от шампионата на Формула Е. Шведът изпревари с цели 0.676 сек Сам Бърд от DS Virgin. Трети остана Мич Еванс от Jaguar Racing, а в същото време лидерът в шампионата Жан-Ерик Верн от Techeetah ще стартира едва 8-и, след като не се класира за Суперпола.

В първата квалификационна група най-бърз беше Том Бломквист от Andretti пред Марио Енгел, Никола Прост, Жером Дамброзио и Лука Филипи. Последният изобщо не направи реална бърза обиколка.

От втората група Розенквист постигна най-добро време, следван от Себастиан Буеми от Renault e.dams, Сам Бърд, Верн и Нелсон Пике-младши. Първите четирима бяха с по-добри времена от Бломквист, който остана 5-и в класирането и единствен запази шанс за участие в Суперпола.

От третата група Мич Еванс и шампионът Лукас ди Граси от Audi Sport постигнаха достатъчно добри времена, за да заемат 4-ото и 5-ото място, зад  Розенквист, Буеми и Бърд.

От последната Антонио Феликс да Коща и Хосе Мария Лопес се удариха на излизане от бокса и не можаха да вземат участие в сесията. Андре Лотерер от Techeetah малко изненадващо постигна най-добро време от всички групи, с което измести Ди Граси от Суперпола.

В решителната част първи на трасето излезе Еванс. В един от завоите той удари леко стената и постигна 1:37.199 мин. След него Бърд на два пъти мина много близо до стената, като спечели близо 4 десети в последния сектор и изпревари Еванс с 0.212 сек.

Себастиан Буеми беше с абсолютно равно време с Бърд след първия сектор, но във втория изпусна идеалната линия за обратния завой и в крайна сметка загуби 0.8 сек спрямо водача и зае 5-ото място.

Розенквист обаче подобри времето на Бърд с цели 0.7 сек въпреки контакт със стената и поведе. Лотерер също удари стената леко и остана 4-и, зад Феликс, Бърд и Еванс.