Начало Moto News Роси е готов за битка с Маркес в Гран При №300

Роси е готов за битка с Маркес в Гран При №300

41
0

Керванът на MotoGP пристига този уикенд Муджело – винаги е едно от най-очакваните състезания в календара. Валентино Роси ще стартира в своята Гран При №300, след като спечели своя подиум № 150 във висшия клас на състезанието в Льо Ман. Във Франция Роси завърши втори след победителя Марк Маркес, а сега има шанс да се бори отново с лидера в класирането на собствен терен.

С победата си на Льо Ман Маркес е първият пилот, който е спечелил първите пет състезания от шампионата от първа позиция след Джакомо Агостини в клас 500 куб. см през 1971 г. Маркес води в класирането с 42 т. пред съотборника си от Repsol Honda Дани Педроса. Марк ще се бори за 6-а победа на пистата, където миналата година катастрофира. Шампионът знае много добре, че Педроса е с мерак за първия си успех  след Малайзия миналата година. От друга страна Роси ще се бори да спечели  още една към 9-те си победи в Муджело, от които 7 са във висшия клас. А защо този успех не дойде в Гран При № 300 за пилот пред собствената му публика.

Още един сериозен претендент за максимум точки от трасето в Тоскана е съотборникът на Роси в Movistar Yamaha MotoGP Хорхе Лоренсо. Световният шампион за 2010 и 2012 г. в MotoGP не е в най-добрата си форма, но е спечелил в Муджело в последните три години. На тази писта и Yamaha има рекорд.

Желанията на Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP) и Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) са да бъдат в топ 5 в класирането. Те са съответно 6-и и 10-и във временното класиране. Баутиста идва в Муджело, след като на Льо Ман направи най-доброто си постижение този сезон – 3-и. Още едно отлично представяне направи бързият новак Пол Еспаргаро – 4-и в Льо Ман, а сега иска повторение на успеха си в Муджело. Той показа отлична бързина в първите 5 кръга. Шампионът в Moto2 е пред брат си Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing) и съотборника си от Monster Yamaha Tech 3 Брадли Смит във временното класиране.