Начало Moto News Роси: Не мога да карам този мотор, единственото положително е, че не...

Роси: Не мога да карам този мотор, единственото положително е, че не катастрофирам

75
0
Валентино Роси,Дукати,Сепанг

Валентино Роси бе изключително разочарован от представянето си на катарската писта Лосаил през изминалия уикенд и не скри чувствата си пред италианската телевизия Медиасет. Седемкратният шампион (класирал се 10-и в първия кръг от МотоGP) заяви направо, че изобщо не може да кара настоящия мотор на Дукати, което бе демонстрирано и от изоставането му спрямо съотборника му Ники Хейдън.

Не мога да карам този мотор, няма как аз да допринеса с нещо за представянето, не съм в състояние да поддържам дори темпото на Хейдън, спрямо когото доскоро бях по-бърз – обясни италианецът. – На теория с нови гуми би трябвало да вървя по-добре. Всъщност точно с такива имам проблеми при спирането. На всичкото отгоре загубих 4-5 секунди заради инцидента с Хектор Барбера. Малко подобрих нещата след това, а в последния тур дадох най-доброто си врем – с износени гуми. Но какво от това, след като въобще не сме конкурентоспособни. Ники направи добра надпревара, а финишира едва шести – допълни крайно разочаровано Роси.

През 2011 г. Валентино стигна само веднъж до подиума, а началото на сезона го кара да се страхува, че 2012-та може да е още по-лоша от миналата година. Той припомни, че на тестовете бе шести, добавяйки, че това е темпото на Дукати в момента.

Изобщо не е забавно да се бориш за шеста позиция. Свикнали сме на по-високи цели. Искам обаче да съм откровен. Това Дукати има проблеми. Казах къде трябва да се работи, но не успяхме да решим грижите си. Не съм инженер за съжаление и нищо не мога да направя. Единственият позитивен аспект е, че поне с този мотор не катастрофирам. Поне е нещо – заяви още Валентино.

Според него надеждата в тима е изчезнала още миналата година, но на екипа му е нужна по-добра машина. Въпреки всичко той опитва всичко, за да помогне на отбора:

– Замислих се дали да не се прибера в пита, след като Барбера ме избута, но останах на пистата, за да събера повече данни за анализ за хората ни.