Начало Moto News Роси не се е разколебал за напускането на Дукати

Роси не се е разколебал за напускането на Дукати

60
0
Валентино Роси

Валентино Роси е категоричен, че не изпитва съмнения относно напускането на Дукати след второто си място на Мизано миналия уикенд. Той обяви през август, че се връща в Ямаха, но след чудесното представяне в последния кръг се появиха слухове, че може би се колебае относно решението си.

За съжаление в МотоGP започваме да говорим за следващата година прекалено рано. Затова се налага да взимаме решения на такъв етап от шампионата. Сега приказките за следващия сезон започват след първите три-четири старта. За мен това е твърде рано. По-нормално е да се говори след Бърно през август, както беше преди десет години. Но положението е такова. Но не съм се разколебал. Изборът за догодина е направен и сега е особено важно да се опитаме да подобрим мотора, за да постигнем добри резултати до края на сезона. А и ще е хубаво, ако други пилоти могат да използват Дукати-то срещу мен през 2013-та – коментира седемкратният шампион.

Роси бе с нова рама и задна вилка на Мизано и това явно оказа влияние върху поведението на машината му. Той обаче заяви, че няма шанс да спечели някой от оставащите пет кръга от първенството. Мотивацията му все пак ще е по-висока:

Да имам шанс да победя би било страхотно и за мен, и за Дукати. Но Лоренцо, Педроса и Стоунър са много бързи тази година. Все още сме на 4,4 сек от успеха (това бе разликата спрямо победителя на Мизано – б.р.), така че ни предстои доста работа – допълни италианецът.

Представянето на Роси на Мизано бе отбелязано и от спечелилия надпреварата Хорхе Лоренцо, с когото двамата отново ще са съотборници в Ямаха.

Валентино бе много смел и кара страхотно. Да финишира само на 4 секунди зад мен с Дукати-то е добро състезание. В средата на дистанцията ме настигаше по малко, така че трябваше да поддържам разликата – обясни той.