Начало Мото Роси очаква Франческо Баная да замести Довициозо

Роси очаква Франческо Баная да замести Довициозо

368
0
Франческо Баная
Франческо Баная; снимка: Дорна

Седемкратният световен шампион Валентино Роси се надява  Франческо Баная да е пилот на Дукати през следващия сезон. Тимът от Болоня потвърди, че Баная и Йохан Зарко остават с италианската марка и догодина. Това се случи по време на уикенда за Гран при на Щайермарк.

Андреа Довициозо вече обяви раздялата си с Дукати и всички очакват кой ще заеме неговото място. Като потенциални заместници се спрягат имената на Зарко и Баная, както и на трикратния световен шампион Хорхе Лоренсо. Очаква се съотборникът на Джак Милър да бъде обявен преди началото на уикенда за Гран при на Сан Марино.

„Тимът на Прамак се представя изключително добре, но няма ресурсите, с каквито разполага заводски отбор. Надявам се да видя Пеко в червено догодина. Това ще е невероятна възможност за него“, сподели Роси.

В момента Баная се възстановява от фрактура на големия пищял след тежко падане в първата свободна тренировка за Гран при на Чехия. Трябва да се завърне на писта по време на Гран при на Сан Марино.

Според слуховете Йохан Зарко ще е пилот на Авинтия и през 2021 г. Очаква се Прамак да финализират в близките дни привличането на Хорхе Мартин. За негов съотборник се спрягат имената на Енеа Бастианини или полубратa на Валентино Роси Лука Марини.

„Много се радвам за интереса от страна на Дукати. Мисля, че в момента Лука трябва да се фокусира върху настоящия сезон, защото има шанс да стане шампион. Това е изключителна възможност, която не се случва често“, допълни Доктора.

ИЗТОЧНИКmotorsport.com