Начало Moto News Роси: Очаквах повече, гумите не работеха добре

Роси: Очаквах повече, гумите не работеха добре

36
0

Валентино Роси заяви, че е очаквал повече от състезанието за Гран при на Чехия в Бърно, в което завърши 3-и. Доктора запази 100% присъствие на подиума тази година, но съотборникът му в Ямаха Хорхе Лоренсо спечели състезанието и се изравни с Роси на върха в класирането на шампионата.

И двамата имат по 211 точки, но испанецът е с повече победи 5 срещу 3. Роси заложи на твърди предна и задна гума, което се оказа доста консервативен избор, като се има предвид, че Лоренсо изкара цялото състезание без проблеми с медиум и спечели. Втори остана Марк Маркес от Репсол Хонда с медиум предна и хард задна.

„Очаквах по-добро състезание – да съм по-бърз и по-силен. Но гумите ми не работиха добре, обясни Роси. – Знаех, че с Хорхе ще бъде трудно (да се боря), но се надявах, че ще мога да споря с Маркес. За жалост обаче стартът ми беше слаб, а след това ритъмът ми не беше добър. Имах много трудности със спирачките. Опитах се да натисна, но не успявах да бъда достатъчно бърз. Нямах нужното сцепление на предницата и задницата. В крайна сметка все пак съм на подиума. Имах късмет, че групата зад мен също имаше проблеми. Може би по-големи от мен.”