Начало Moto News Роси: Отношенията ми с Маркес никога няма да се оправят

Роси: Отношенията ми с Маркес никога няма да се оправят

61
0

Валентино Роси смята, че отношенията му Марк Маркес никога повече няма да се възстановят. Действията на пилота на Респол Хонда в края на миналия сезон са нещо, което Роси заяви, че е непосилен да прости, и това просто няма да се случи. Двамата се удариха на пистата Сепанг в Малайзия, като след серия опасни маневри от страна на Маркес, Роси избута съперника си и той падна. Тогава останаха и съмнения, че Доктора дори е сторил нарочно това с крак.

„След миналия сезон нищо вече няма да е същото. Но нашата битка ще е по-чиста, каза Роси. – Казах, че няма да забравя това, което той направи. Ще бъде прекалено надменно от моя страна да кажа, че всичко е минало и да си стиснем ръцете, защото това не е така. Щеше да е по-добре, ако Маркес просто се беше фокусирал върху собствените си състезания. Неговите намерения бяха ясни, а черешката върху тортата беше на състезанието във Валенсия (където според Роси той нарочно не е изпреварил Хорхе Лоренсо, като последният спечели и титлата за сметка на Валентино).“

Роси добави, че този горчив вкус и опит от миналия сезон само ще го направят по-силен за предстоящата 2016 година, в която той трябва да реши дали ще продължи със спорта или ще се оттегли: „Тежките преживявания те правят по-силен. Това означава, че тази година ще съм значително по-силен. Ще бъде много трудно да ме победят. Мотивиран съм максимално. Щастлив съм, че имам възможността да стартирам още един сезон и да се боря с Хорхе и Марк“.