Начало Moto News Роси: Предстои ни странен уикенд

Роси: Предстои ни странен уикенд

48
0
Валентино Роси,Дукати,Муджело

Финалната надпревара от МотоGP шампионата за 2012 г. ще сложи край на едно разочароващо сътрудничество – това между Дукати и Валентино Роси. Легендата на мотоциклетния спорт обяви през август, че се връща в Ямаха.

Работата с Дукати се оказа далеч не толкова успешна, колкото седемкратният шампион и всички около него очакваха. Обявяването на договора им в края на 2010 г. бе посрещнато възторжено, но реалността се оказа далеч по-трудна. Роси, който допреди отиването си в Дукати, печелеше не по-малко от две състезания с нов мотор, стигна до три подиума в 34 старта и нито веднъж не се класира на първа редица. И докато се смяташе, че е нормално началото да е трудно, то липсата на прогрес бе изненада, тъй като се очакваше Доктора и екипът му да подобрят машината и да си проправят отново път до върха.

Почти всичко по Десмоседичи бе променено от 2010 г. досега, но на пистата не пролича някакъв особено голям напредък. Основните проблеми с предницата, с които Роси се сблъска още на първите тестове, съществуват и до ден-днешен.

Пилотът не отбеляза в коментара си преди състезателния уикенд във Валенсия, че това ще е последното му състезание с Дукати. Заяви, че пистата там не е от любимите за него.

Хубавото е, че е в Испания, а там атмосферата винаги е невероятна. Трасето е прекалено спънато и поради тази причина – трудно и сложно. Има куп леви завои, а аз по принцип предпочитам десните. Да видим какво ще стане. Асфалтът е сменен и това би трябвало да е подобрило сцеплението, както и проблема с неравностите. Уикендът ще е странен, но ще дадем най-доброто от себе си – каза Роси.

Тийм мениджърът Виториано Гуарески обаче спомена, че това е последна надпревара за Роси и Дукати като тим:

– Има шанс Валентино да завърши сезона на пета позиция. Ще направим всичко възможно, за да му помогнем да го постигне.

След кръга във Валенсия Роси, който има в кариерата си 79 победи за Хонда и Ямаха, започва работа с Ямаха още следващата седмица.