Начало Moto News Роси с първи изказвания след като подписа с Ямаха

Роси с първи изказвания след като подписа с Ямаха

93
0
Валентино Роси,Дукати

Миналия петък стана ясно, че след две изпълнени с трудности години в екипа на Дукати, Валентино Роси се завръща в Ямаха. Потвърждение на този трансфер дойде и от екипите на италианците и японците, но все още до момента нямаше изказвания на Валентино Роси, чакани с нетърпение от неговите фенове в цял свят. Днес обаче най-после той направи първо изявление, макар и в Туитър.

„Наистина е жалко, че не можахме да постигнем повече в съвместната си работа с Дукати“, обяви Роси в своя официален акаунт. „Сватбата на мечтите“ между италианеца и италианския производител така и не даде очакваните резултати, а се превърна в кошмар. След 46 състезания за последните две години Роси не успя да постигне победа и едва два пъти се качи на подиум. До идването си в Дукати мотоциклетната легенда имаше 79 победи.

„Ще е добре, ако успеем да постигнем победа до края на сезона. Това ще е награда за всички момчета, които работиха усилено през тези две години и за мен. Сигурен съм, че и феновете ще се радват на подобен триумф. Имаме още осем състезания този сезон и се надявам да покажем добро представяне в тях.“