Начало Moto News Роси се надява на успех с новото шаси

Роси се надява на успех с новото шаси

45
0

Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP Валентино Роси идва на Льо Ман с висок дух, след доброто си представяне на Херес и с новото шаси на неговия мотоциклет YZR-M1.

Миналата година Роси имаше тежко състезание на тези писта, защото финишира 12-и. Преди това обаче италианецът има доста успехи – 9 подиума и 3 победи. Всъщност тези победи, той е постигнал през 2002 г. с Honda, през 2005 г. с 990-кубикова Yamaha и през 2008 г. с Yamaha 800 куб. см. Сега Роси ще се бори да изстиска най-доброто от своя прототип и от новото шаси в зоните за интензивно спиране, за да стъпи на подиума на класическата френска писта.

Преди старта в неделя, Роси коментира: Бях много доволен, че стъпих на подиума в Херес. За съжаление не бях в състояние да спечеля срещу Маркес,но успях да победя Педроса и Хорхе. Доволен съм и от теста, който направихме в понеделник на същата писта. По време на изпитанието продължих да работя по новото шаси и го харесвам много, защото то ми помага да контролирам предното колело. В Льо Ман ще имам само едно ново шаси, но съм уверен, че от Yamaha ще ми предоставят ново шаси колкото е възможно по-скоро. Искам да продължа да работя по развитието му. Постигнах добри времена по време на тестовете и ще се постарая да стартирам в Льо Ман от първа редица. Оптимист съм и очаквам добро състезание.