Начало Moto News Роси се появи за първи път с екип на Дукати

Роси се появи за първи път с екип на Дукати

123
0
Валентино Роси

На събитието Wrooom в курорта Мадона ди Кампильо, заедно с пилотите на Ферари във Ф1 както винаги се появиха и пилотите на Дукати в MotoGР, като именно там вчера Валентино Роси се появи за първи път с екип на Дукати, след като до края на 2010-та година той нямаше право да носи никакви отличителни знаци на отбора по себе си, тъй като все още имаше договор с Ямаха.

Така тази седмица Роси и Ники Хейдън за първи път се представиха като съотборници в Дукати и споделиха някои мисли относно бъдещата машина на марката в MotoGP.

„Чувствам се доста странно, говорейки в червено. Винаги сме били големи противници с Дукати, затова имам нужда от време, за да се почувствам нормално в тази блуза.

Новото Десмоседичи е правилният прототип и има доста по-различна концепция от японските заводски машини.

Сега определено ще почувствам повече напрежение с Дукати, в сравнение с преди, защото много фенове по света са любопитни как ще се представя с Дукати. Трябва да се справим с това и работата ще е наистина много. Може би няма да сме готови, за да печелим още в първите състезания, затова се надявам феновете да ни дадат достатъчно време“, заяви Роси пред официалния сайт на MotoGP. Той също така посочи Хорхе Лоренцо и Кейси Стоунър като фаворити за спечелването на тазгодишната титла в МotoGP.

Ники Хейдън пък заяви, че идването на големия шампион в тима няма да промени нищо за него самия.

„Това няма да промени личния ми подход. Вярно е, че с цялата тази Роси-мания ще бъде различно, но ние сме били съотборници и преди и знам, как седят нещата. Това обаче няма да бъде негатив. Аз гледам на него позитивно.  Той носи много опит и познания със своите хора и изглежда, че повечето неща, от които се нуждаем, са еднакви, така че това е добре за нас. Ние винаги сме се разбирали добре“, обясни бившият световен шампион, който бе съотборник с Роси и в Хонда през 2003-та година.