Начало Moto News Роси ще гони подиум на Лагуна Сека

Роси ще гони подиум на Лагуна Сека

38
0

От екипа на Фиат Ямаха обявиха, че Валентино Роси е в достатъчно добра форма след състезанието в Германия, за да може да се бори за място на подиума в следващата надпревара, която ще се състои на пистата Лагуна Сека в САЩ този уикенд.

Самият Роси заяви тези дни, чe въпреки болката в крака, той се чувства по-силен с всеки изминал ден, а Лагуна Сека е една от любимите му писти, на която той традиционно се представя много силно.

Затова тим-мениджърът на Ямаха за гаража на Роси – Давиде Бривио, заяви че целта на Лагуна Сека за световния шампион този уикенд ще е поне трето място.

„Отиваме в САЩ след един невероятен уикенд на Захсенринг, където не само можехме да се радваме на завръщането на Валентино, но също така го видяхме да прави едно изключително състезание толкова скоро след контузията си. Никога не знаеш какво ще се случи при него.

Този път целта ни ще е подиум, затова ще работим с тази цел на ума. Трябва също да се опитаме да подобрим и някои неща по мотоциклета, защото планът ни е да имаме наистина добър край на сезона, когато той отново ще се върне към топ-формата си“, заяви Бривио.