Начало Moto News Роси ще остане поне още две години в MotoGP

Роси ще остане поне още две години в MotoGP

36
0
MotoGP,Валентино Роси,Декати

Валентино Роси даде да се разбере, че иска да продължи да кара в MotoGP след края на сегашния си договор. За италианската звезда този сезон е последен от двегодишния му контракт с Ducati. Миналият сезон обаче бе невероятно разочароваш за Доктора, но 9-кратния шампион гледа в бъдещето.

По време на пресконференцията на традиционния празник Wrooom в Мадона ди Кампильо, Роси каза за бъдещето си през 2013 г.: Ситуацията през този сезон ще е интересна, защото договорите на много пилоти изтичат и картите ще се разбъркат. Бих искал да помогна на Ducati, за да постигнем нещо и може би тогава ще спра. Бих искал обаче още един договор, за още две години.

Това е много добра новина за организаторите на MotoGP от Dorna, които отчетоха много ниски рейтинги на шампионата по телевизията, когато през 2009 г. Роси си счупи крака. Миналия сезон рейтингите също спаднаха, заради лошото представяне на Роси, но присъствието му на стартовата решетка е от съществено значение и затова организаторите се стремят той да остане по-дълго в шампионата.

Доктора каза, че не би направил шоково връщане към японски производител: Това е малко вероятно, но кой знае? Не бих казал, че е невъзможно, но с Ducati започнахме този проект и искам да спечелим нещо заедно.

Роси ще навърши 33 години на 16 февруари. Миналата година той завърши 7-и в крайното класиране, само с един подиум и за първи път в кариерата си имаше сезон без да спечели нито една победа.