Начало Moto News Роси: Темпото на Лоренсо е лоша новина

Роси: Темпото на Лоренсо е лоша новина

27
0

Лидерът в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас MotoGP Валентино Роси от Ямаха призна, че темпото на съотборника му Хорхе Лоренсо в последните няколко състезание е лоша новина. Испанецът спечели последните 3 надпревари от календара на Херес, Льо Ман и Муджело, с което доближи Роси само на 6 точки в генералното класиране.

Роси от своя страна не е много убедителен напоследък и остана 3-и в Италия след старт от 8-а позиция, зад Андреа Ианоне с Дукати.

„Формата на Лоренсо е лоша новина за мен, коментира Доктора. – Той е много бърз. В първата част от сезона аз бях по-силен, но сега Хорхе се завърна с невероятно темпо. Той е единственият, който може да кара на максимума на възможностите на мотора и да вземе целия потенциал от него.”

Роси призна, че му е трудно да намери настройки, които да го накарат да се чувства удобно, докато Лоренсо успява да направи това. „Състезанието на Муджело беше подобно на това на Херес за мен, каза още Вале. – Опитахме се да намерим настройки, с които да бъдем бързи колкото Хорхе, но не успяхме. Затова в първата част на надпреварата бях много бавен.”

От своя страна Лоренсо заяви, че е много рано за каквито и да било заключения. „Още е много рано да кажем дали ще спечелим и дали ще задържим това ниво, защото шампионатът е много дълъг, каза испанецът. – Но 5-те победи за Ямаха от 6 състезания означават нещо. Свърших страхотна работа в последните надпревари да наваксам с точките, но на следващата в Барселона може да се случи всичко.”