Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роси тества за Ферари в четвъртък и петък

Роси тества за Ферари в четвъртък и петък

35
0

Световният шампион в MotoGP, Валентино Роси, изрази нетърпението си да кара болид от Формула 1 без тракшън контрол.

Италианецът ще тества в четвъртък и петък за тима на Ферари на пистата Муджело. Това ще бъде първият му път в болид от 2005 година насам. Шесткратният шампион в MotoGP няма търпение да се качи в колата и да види как са се променили болидите за три години.

„Нямам търпение да изпробвам F2008 и да видя колко са се променили болидите спрямо предишните ми тестове” – каза Роси за „Аутоспринт”.

„Ще карам болид без тракшън контрол за първи път. Много ми е любопитно, мисля, че ще ми е трудно да карам, въпреки че Маса и Райконен дават много близки времена до тези, които даваха с тракшън контрол. Тогава разликата може и да не е толкова голяма.”

„През 2005 година бях бърз. При равни условия давах времена по-слаби с 1.2 секунди спрямо тези на Шумахер. Да се надяваме, че този път ще мога да смъкна разликата на една секунда.”

„Никак няма да е лошо на писта като Муджело. Надявам се времето да бъде хубаво, така че да имам възможността да направя качествен тест.”

Роси е категоричен, че натискането на газта в болида до край е усещане, което е сравнимо само с това да натискаш газта до край на мотор от MotoGP.