Начало Moto News Роси: Увеличаването на преднината ми беше по-важно от победата

Роси: Увеличаването на преднината ми беше по-важно от победата

31
0

Лидерът в шампионата на MotoGP Валентино Роси заяви, че увеличаването на преднината му в класирането пред съотборника му в Ямаха и основен конкурент за титлата Хорхе Лоренсо е било по-важно от това да спечели домашното си състезание за Гран при на Сан Марино в Мизано.

Доктора завърши 5-и, като водеше дълго време в надпреварата, докато пистата беше мокра. Когато трасето изсъхна обаче той и екипът му Ямаха се забавиха много със спирането за смяна на мотора с такъв със сликове и се върна на пистата едва 6-и. В този момент обаче спрелият обиколка по-рано за смяна Лоренсо падна страховито и напусна състезанието. Така Роси спокойно завърши 5-и и увеличи аванс си пред Хорхе от 12 на 23 точки.

„Вярно е, че шампионатът е много по-важен от това да спечеля това състезание. Той е основаната цел, заяви Вале след финала. – Но за нещастие Хорхе падна и успях да взема 11 точки повече. Това е добре за първенството, но е разочароващо, че пропуснах подиума, защото исках да съм в топ 3 пред всички тези фенове. Беше лудо състезание и когато трябваше да сменяме мотори, в този случай 2 пъти, имаш нужда от късмет и бързо мислене, за да разбереш ситуацията. Пето място е също добър резултат и гледам към следващото състезание в Арагон. Остават още 5 кръга и има да се борим за още много точки.”