Начало Moto News Роси вярва, че ще върви по-добре на Херес

Роси вярва, че ще върви по-добре на Херес

33
0
Валентино Роси

Валентино Роси е убеден, че връщането на МотоGP този уикенд в Европа ще му е от полза и ще подобри представянето му. Легендата на мотоциклетния спорт се върна в Ямаха и започна силно сезона в Катар, където се класира втори. Във втория старт в Остин (Тексас) имаше повече грижи (основно със спирачките) и финишира шести.

Роси смята, че случилото се в Съединените щати е еднократно и че ще върви значително по-добре през следващите няколко дни на пистата Херес в Испания.

Надпреварата на Херес ще е много важна. Вярвам и се надявам, че ще сме много бързи, както бяхме в тестовете. Нужно е да поработим още, особено по настройките на мотора, но имаме някои идеи. Освен това в понеделника след състезанието ще тестваме и това ще ни даде възможност да изпробваме някои различни неща. Херес, Льо Ман и Муджело са все благосклонни към нас писти, където би трябвало да се представим добре – коментира той.

В момента италианецът е четвърти във временното генерално класиране с 30 точки. Начело с равен актив са Марк Маркес (Хонда) и съотборникът му Хорхе Лоренцо – по 41, а трети е Дани Педроса (Хонда) – 33.

За Лоренцо Херес е първия от общо четири домашни старта (стартове от МотоGP ще има още в Барселона, Арагон и Валенсия).

Трябва да запазим спокойствие и да мислим за шампионата, който е много дълъг – заяви световният шампион. – По принцип Херес е добро трасе за Ямаха, но на това ниво в надпреварите никога не е напълно ясно къде точно ще вървиш най-силно. Херес е по-малка писта от тази в Остин, правата е значително по-къса и това би трябвало да означава по-малко неудобство. Плавните завои също ще ни помогнат много. Херес е едно от любимите ми трасета и със сигурност ще сме конкурентоспособни там.