Начало Formula E News Роуланд се връща в отбора на Нисан

Роуланд се връща в отбора на Нисан

91
0
Оливър Роуланд
Оливър Роуланд, снимка Нисан

Оливър Роуланд се връща в отбора на Нисан. Британският състезател се завръща в редиците на японския производител, след като прекара последната година и половина в Махиндра. Роуланд ще си партнира със Саша Фенестраз.

Роуланд е един от най-опитните състезатели във Формула Е. Британецът направи дебюта си по време на сезон 2015-16 с екипа на Махиндра Рейсинг. Тогава той заместваше Ник Хайдфелд

Роуланд се завърна във Формула Е през сезон 2018-19 с тима на Нисан. 31-годишният състезател записа първия си подиум в Саня. След това той се качи на почетната стълбица и в Монако.

Роуланд записа първия си и единствен до този момент успех във Формула Е по време на втората си кампания. Тогава той триумфира в петия от общо шест поредни старта в Берлин. В крайна сметка той финишира на пето място в крайното класиране за сезон 2019-20. Това бе е и най-доброто му постижение във Формула Е до този момент.

Роуланд изкара още една кампания с Нисан. В нея той записа два подиума и спечели по-малък актив от точки, тъй като на няколко пъти бе дисквалифициран. В крайна сметка той напусна Нисан след приключването на сезон 2020-21 и отиде в Махиндра.

Британецът записа трудна първа кампания с Махиндра Рейсинг и записа самото четири класирания в зоната на точките. Роуланд все пак записа подиум в последния старт за кампания в Сеул. За съжаление, той изпитваше огромни затруднения във втория си сезон с Махиндра и рядко попадаше в челната десетка. Така в крайна сметка британецът напусна индийския отбор и бе заменен от Роберто Мери.

По-рано тази седмица стана ясно, че Роуланд се завръща в тима на Нисан. Британецът заменя Норман Нато, който си тръгна след само един сезон при японците.

„Наистина съм развълнуван. За мен това е малко завръщане у дома и там, където започнах пътуването си във Формула Е и където постигнах много успехи“, сподели Роуланд.

„През последната година отборът върви по страхотна траектория, а представянето му се подобрява. Убеден съм, че със Саша ще бъдем силна двойка, защото той показа невероятна скорост през първия си сезон. Нямам търпение да се върна на работа, готов съм да тръгна и нямам търпение да видя какво можем да направим като отбор“, добави пилотът на Нисан.

В същото време стана ясно, че Фенестраз остава част от тима за поне още един сезон

„Изключително съм развълнуван да продължа пътуването си с отбора на Нисан във Формула Е.“, каза Фенестраз.

„Ще атакувам този сезон с нов подход. Това ще бъде втората ми година в шампионата, така че се стремим да започнем веднага. Очаквам с нетърпение да надградим силната ни първа година заедно и да се борим за положителни резултати през целия сезон.“

„Също така съм много щастлив да приветствам Оли обратно в отбора. Той познава повечето от екипажа, така че съм сигурен, че ще се адаптира много бързо и ще можем да работим добре заедно, за да помогнем на отбора да върви напред. Нямам търпение скоро да се върна на пистата и се надявам на още една страхотна година заедно с Нисан.“