Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Ако вали, може по-лесно да изненадаме топотборите

Розберг: Ако вали, може по-лесно да изненадаме топотборите

23
0
2011,Гран при на Индия,Нико Розберг,събота

Пети и осми приключиха петъчните свободни тренировки за Гран при на Бразилия пилотите на Мерцедес Михаел Шумахер и Нико Розберг. Шефът на тима Рос Браун заяви, че екипът е изпълнил предварително поставената програма, но както винаги има място за подобрение.

Беше много добър ден за нас на Интерлагос и се движихме стабилно през деня, въпреки че трасето бе доста хлъзгаво – коментира Шумахер. – Времената тук обикновено са доста близки, така че да видим какво можем да направим в квалификацията утре. Прогнозата за останалата част от уикенда включва дъжд и това може да доведе до изненади в края на сезона.

Розберг заяви, че условията в сесиите са били доста трудни, защото пистата е била мръсна.

Времената ни обаче бяха сравнително добри и не твърде далеч от тези на топколите – допълни Нико. – Научихме много за поведението на колите с различни количества гориво през тези сесии. Ако вали от тук нататък, може да е по-лесно да изненадаме най-бързите отбори.

Като позитивен ден определи деня и моторспорт директорът на Мерцедес Норберт Хауг, който отбеляза колко близо бяха времената между първа и осма позиция във втората тренировка.